<споделяне в социални мрежи

>

Различна в ежедневието си, атрактивна на празника си, жените от край време се стремят да бъдат красиви.
А какво по-красиво от добре оформени къдрици, спускащи се като водопад по раменете на жената.
Къдренето на косата може да се извърши по много начини, ролки, моливи, хартийки и други сложни и недълготрайни техники. За улесняване при разкрасяването са създадени машите за коса. С тяхна помощ може бързо и изключително лесно да оформим желаните букли.

Разбира се, и тук има някои тънкости:
1. Работете върху чиста коса – измийте косата, нанесете кристали за коса или друг продукт за термична защита. Изчакайте я да изсъхне на въздух или изсушете със сешоар, ако нямате време.
2. Срешете косата и разделете на пластове. Дебелината на захващаните кичури трябва да е в зависимост от желаният вид на къдриците. Ако искате да бъдат по-ситни и стегнати, вземайте по-тънки кичури, но ако желаете да бъдат по небрежни, кичурите, които къдрите, трябва да са по-дебели. Важно условие за вида на къдриците е дебелината на тръбите на машата. Колкото по-дебели са те, толкова по-едри са буклите и обратно.
3. Загрейте машата за коса до нужната температура и захванете кичура в основата й. Затворете челюстите й и започнете да намотавате кичура, като въртите уреда. След това изчакайте известно време и отворете челюстите на машата. Извадете внимателно къдрицата, без да я дърпате. Преминете към следващия кичур.
4. Фиксирайте с лак – след като накъдрите цялата коса, подредете буклите и напръскайте фиксатора от разстояние поне 30 см. Така няма да създадете ефект на твърда и безжизнена коса.

Прически, които може да си направите с маша са много, ще разгледаме няколко от тях.

• Накъдрете косата с по-едра маша. След като приключите, хванете косата с ръка, все едно ще връзвате ниска опашка. Преметнете опашката, без да я връзвате, на едното рамо. Едва тогава вържете косата на хлабава опашка, без да я стягате. Сложете черни фиби за коса в основата на тила, така че да задържи косата. Напръскайте с лак за коса, за да фиксирате прическата.

• С помощта на маша за коса накъдрете косата си. Големината на къдриците е според вашето желание, но е добре да бъдат по-едри. След това хванете кичурите коса, които започват от слепоочията ви и ги прикачете едно за друго, отзад на главата. Повдигнете леко косата, която остава на върха на главата ви и напръскайте с лак.

Най-изгодният вариант е да закупите маша с различни приставки – за едри къдрици, за дребни, за спираловидни и т.н.
Така с един уред ще постигнете различна визия, когато пожелаете.

Advertisements