Най-голямото предимство на добре оформената изправена коса е самочувствието, което ще имате от стилната прическа с копринен блясък и свеж вид. Най-лесният начин да постигнете желаната форма на прическата е с преса за коса. Кои са предимствата и недостатъците от ежедневното използване на преси за коса?

Предимства:

Лесни за употреба – качествените преси за коса са сред най-практичните и ефикасни уреди за стилизиране на косата. Те са изключително лесни за употреба, както в професионални салони, така и вкъщи.

Равномерна температура за оптимален резултат – когато работите с качествена преса за коса, може да разчитате на безупречни резултати, благодарение на постепенното и равномерно загряване на нагревателя. Косата е предпазена от изгаряне и лесна за оформяне.

Не изсушават косата – красивата коса е пълна с енергия и живот и има прекрасен естествен вид. Качествените преси за коса не изсушават косъма. Това се дължи на начина на работа на пресата, а именно – тя отделя отрицателни йони, които прогонват положителните от косата, които са причината за изсушаване на косъма. Косата запазва влагата си и има невероятно здрав вид с блясък и копринена мекота.

Загряват и се охлаждат бързо – пресите за коса са оборудвани с терморегулатори. Нагревателите загряват бързо за да са готови за употреба винаги, когато имате нужда. Пресите за коси се охлаждат също толкова бързо, което ги прави изключително практични и безопасни устройства за ежедневна употреба.

Притежават ергономичен дизайн – пресите за коси са лесни за захват и много удобни за употреба, дори за оформяне на по-детайлна прическа. Притежават дизайн и форма, които предпазват както ръцете ви, така и косата ви.

Подходящи са за различни типове коса – пресите за коса могат да се използват върху различни типове коса, като къдрава така и права, къса или дълга и т.н. Изберете съвременни модели преси, с голяма многофункционалност, с които бързо и лесно ще оформяте различни прически според настроението си. Модерните преси се използат както за изправяне, така и за оформяне на къдрици. Използвайте вдъхновението си и бъдете по-красиви от всякога.

Лесно преносими и леки – с пресите за коси винаги ще имате прекрасна прическа, дори когато сте на път. Те са с малки размери и леки, за удобно опаковане и пренасяне в багажа ви за да бъдат винаги под ръка, когато имате нужда.

Недостатъци:

Временен ефект – пресите за коси се използват за временни прически. Ефектите от оформянето ще намалеят в края на деня или след душ. Възползвайте се от този недостатък на пресите за коса за да експериментирате с различни фризури и стилове.

Не могат да се използват върху мокра коса – пресите за коса са инструменти, които съдържат и електропроводими материали. Затова е изключително важно да не използвате ретро преса за коса върху мокра коса.

Ежедневното използване на преса за коса може да има негативни ефекти върху тънка и изтощена коса. Старайте се да използвате преса, само когато е необходимо.

Некачествените преси за коса могат да изгорят косата ви. Проучете добре характеристиките на продуктите, които ще използвате и се посъветвайте с консултант за най-подходящата преса за вашия тип коса и предпочитания за честота на употреба.

Advertisements